30 vuotta historiaa lyhyesti

Tehdasvalo Oy sai alkunsa vuonna 1990, jolloin kotimaisten teollisuusvalaisimien käyttäjäkunta oli vailla vaihtoehtoisia, kilpailukykyisiä  tuotteita markkinoille. Toimitusjohtajamme Harri Koivumäki vastasi haasteeseen perustaen kahden muun yhtiökumppanin kanssa Tehdasvalo Oy:n. Kolmikon taustalla oli vahva kokemus valaistusalasta - Harrille sitä oli kertynyt jo lähes 20 vuotta ennen yrittäjäksi ryhtymistä valaisimien tuotannosta, suunnittelusta sekä myyntityöstä.

90's

Yrittäjyyteen kannusti halu tarjota teollisuuden valaistukseen vaihtoehtoisia, laadukkaita ratkaisuja kilpailukykyisillä hinnoilla. Näin syntyi Harrin itsensä suunnittelema Victor -valaisinsarja, jonka suunnittelussa oli huomioitu vaativien teollisuustilojen tarpeet. Victor-valaisimien suunnittelussa painotettiin alusta alkaen hyvää energiatehokkuutta, huollettavuutta ja valonhallintaa sekä pitkää käyttöikää, valiten sellaisia materiaaleja, jotka mahdollistavat vuosikymmenten käyttöiän jopa teollisuuden vaikeissa olosuhteissa.

Esitteitä 90-luvulta

Tehdasvalon tuotanto aloitti toimintansa Iittalassa, ja alun vaikeiden lamavuosien jälkeen yritys siirsi kaiken toimintansa Imatralle nykyisiin tiloihin vuonna 1998. Samoihin aikoihin alkoi yhteistyö italialaisen valaisinvalmistaja Faeberin kanssa valonheittimien maahantuonnilla.

2000-luvulla Tehdasvalon asema teollisuuden luotettavana valaisintoimittajana vakiintui ja valaisimia toimitettiin moniin suuriin kotimaan projekteihin. Tuotevalikoima laajeni ja aluevalaistuksen asennukset aloitettiin. Kansainvälistymisen ensi askelia otettiin projektiviennin merkeissä, kohdemaana ensin Ruotsi, sitten Uruguay. Onnistuminen suurissa vientiprojekteissa osoitti niin asiakkaille kuin yrityksen sisälläkin sen, että pienestä koostaan huolimatta yrityksemme pystyy palvelemaan asiakkaita loistavasti myös suuremmissa projekteissa.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana toimintaa on vauhdittanut ja värittänyt LED-tekniikan nopea kehitys ja nousu myös teollisuuden yleisvalaistukseen. Nopeaa sopeutumista ja omien tuotteiden päivittämistä uuteen tekniikkaan edesauttoi kokemuksemme, olihan Tehdasvalon turva- ja opasvalaisimia jo vuosien ajan valmistettu LED-tekniikalla. Omien LED-valaisimien kehitys perustuu vankkaan kokemukseen ja tietotaitoon teollisuuden olosuhteista. Sen ansiosta tiedämme tarkalleen, mikä teollisuudessa toimii - ja mikä ei. Tuotekehitys jatkuu entistä energiatehokkaampien ja suorituskykyisempien, käyttökohteisiin optimoitujen ratkaisujen parissa.